Home  /  Boli   /  Ştiaţi că temperaturile ridicate pot facilita apariţia pietrelor la rinichi?

Ştiaţi că temperaturile ridicate pot facilita apariţia pietrelor la rinichi?

Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă litiază renală în timpul vieţii. Pietrele la rinichi sunt mai frecvente în rândul bărbaţilor, însă ele sunt diagnosticate frecvent şi la pacienţii de sex feminin sau copii. Semnele şi simptomele pietrelor la rinichi pot fi inexistente în multe cazuri, litiază renală ajungând să fie diagnosticată accidental sau într-o formă avansată. Din pacate in ultimii ani numărul celor care fac pietre la rinichi este în continuă creştere, iar medicii urologi cred că situaţia se va înrăutăţi şi mai mult pe viitor.

Petrele la rinichi sunt practic nişte depozite de calciu care la un moment dat provoacă dureri cumplite şi se declanşează mai ales în perioadele mai călduroase ale anului. Analizând datele a 60.000 de pacienţi din Statele Unite, medicii urologi au observat că multe cazuri de crize renale au loc la aproximativ trei zile după o zi caniculară.

Astfel, datorită schimbării climei care va deveni tot mai călduroasă, este posibil ca pietrele la rinichi să devină o problemă medicală comună, devenind practic o nouă problema medicală extinsă stimulată de încălzirea globală.

Deshidratarea provocată de căldură este cea care duce la formarea pietrelor. Într-un organism deshidratat, concentraţia de calciu şi minerale din urină este mai mare şi astfel apar calculii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button