Home  /  Boli   /  În anumite condiţii mersul la sală ne poate îmbolnăvi

În anumite condiţii mersul la sală ne poate îmbolnăvi

Pe cât de sănătoasă este mişcarea pentru organism, pe atât de pericuos poate fi mersul la sală. Atunci când nu respectâm câteva reguli elementare de igienă, sportul practicat în spaţii special amenajate nu aduce atâtea beneficii câte ar trebui.

Lipsa igienei

Un studiu efectuat de catre specialisti, a ajuns la concluzia că lipsa igienei poate face mersul la sală periculos. Mai mult de 75% dintre cei 2.000 de oameni care au participat la studiu se plâng că au găsit transpiraţie pe aparate. Jumătate dintre aceştia au folosit prosoapele sau sticlele cu apă ale colegilor de antrenament şi o treime dintre ei nu poartă ciorapi la sală, riscând astfel contaminarea cu ciuperci a pielii. Aproape 18% dintre cei intervievaţi recunosc că se duc la sală şi atunci când sunt răciţi, strănută şi le curge nasul. Cele mai neplăcute rezultate au fost cu privire la deodorant şi ciorapi curaţi: mai mult de o treime dintre participanţi nu le folosesc, iar 16% nu îşi spală hainele de antrenament de la o zi la alta.

Viroze şi răceli

Aparatele de fitness din orice sală pot fi un focar de infecţii şi virusuri gripale, care se pot transmite extrem de uşor. Nu duceţi mâna la gură, nas sau ochi, în niciun caz nu mâncaţi fără să vă spălaţi pe mâini după sală. În plus puteţi folosi un dezinfectant (şerveţele umede, gel, spray) pentru a curăţa aparatele înainte şi după ce le-aţi folosit.

Micoze la duş

La duşurile sălii de sport, unde mediul predominant este umed, dacă nu vă păstraţi şlapii în picioare, vă puteţi alege cu infecţii care se vindecă extrem de greu. Umezeala constantă favorizează înmulţirea ciupercilor şi a virusurilor, care vă pot crea neplăceri, cum ar fi micoze ale unghiilor. Aşa că nu intraţi la duş fără şlapi şi nu vă plimbaţi desculţ prin vestiar.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button