Home  /  Boli   /  Află care este ceaiul ce poate declanşa cancerul

Află care este ceaiul ce poate declanşa cancerul

Timp de secole, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pâna la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipaţia.

Conform cercetatorilor exista, însă, un ceai care poate provoca apariţia cancerului. Ceaiul despre care vorbesc cercetătorii se numeşte bubble tea. Până într-un anumit punct am putea susţine că bubble tea-ul este un ceai cât se poate de sănătos, având în compoziţia sa ceai verde sau negru, peste care se adaugă lapte sau iaurt precum şi siropuri. Ceea ce face însă bubble tea-ul cu adevărat deosebit sunt perlele de tapioca, care au textură de jeleu şi completează perfect băutura delicioasă.

Practic, perlele de tapioca sunt cea mai mare problemă a acestui ceai, deoarece, conţin bifenili policlorurați, adică uleiuri sintetice folosite la producerea substanţelor adezive ori a vopselurilor, nicidecum substanţe folosite în industria alimentară. Aceşti bifelini policloruraţi au fost interzişi în mai multe ţări din cauza riscurilor la care sunt expusi oamenii, dar şi mediul înconjurător.

Bifelinii policloruraţi produc şi reacţii adverse pe termen scurt, printre care: lăcrimarea ochilor, apariţia acneei, depigmentarea unghiilor şi pielii, spasme musculare, bronşită.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button