Home  /  Boli   /  Iţi place să înoţi? Află cum poţi scăpa de apa din urechi

Iţi place să înoţi? Află cum poţi scăpa de apa din urechi

Atunci când mergi la mare, la piscină sau în oricare alt loc unde te poţi bălăci aşa cum iţi place, există riscul ca urechile să ţi se înfunde cu apă, iar acest aspect nu este deloc plăcut, mai ales că nu este nici igienic ca apa din aceste locuri aglomerate să rămână prea mult timp în urechi.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta imediat să scapi de apa din urechi:

Oţet şi alcool – prepară o soluţie din părţi egale de oţet şi alcool. Pune apoi, cu o pipetă, câteva picături din acest amestec în urechea ta. Aciditatea oţetului va dizolva depunderile formate în ureche din cauza apei sărate ori a nisipului, în timp ce alcoolul va ajuta la evaporarea apei.

Foloseşte-ţi palma pe post de ventuză – lipeşte-ţi palma de ureche şi apoi foloseşte-o ca pe o ventuză de desfundat chiuveta.

Sari într-un picior – poate cea mai cunoscută metodă de a scăpa de apa din urechi este să-ţi ţii capul în lateral pe partea cu urechea înfundată şi sari apoi într-un picior. Urechea ţi se va desfunda cât ai zice „peşte”.

Cască – atunci când caşti, canalul urechii se întinde şi apa are mai multe şanse să iasă.

Mestecă gumă – ca şi în cazul căscatului, canalul urechii se întinde şi atunci când mesteci gumă.

Usucă apa cu aer cald – foloseşte uscătorul de păr pentru ca apa să se usuce. Ţine uscătorul la o distanţă de 30 de centimetri de ureche.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button