Home  /  Boli   /  Ce trebuie să ştii despre alergia la gluten

Ce trebuie să ştii despre alergia la gluten

Alergia la gluten este o sintagmă pe care o auzim frecvent în jurul nostru, în magazine, în restaurante sau în alte locuri în care sunt prezente alimentele. Experţii susţin că dacă veţi face acest tip de alergie, sistemul digestiv vă este dat peste cap, apar erupţii pe piele şi mătreaţă.

Glutenul este prezent în mai multe produse alimentare precum pâinea, pastele, berea, pasta de dinţi, medicamentele, îngheţată, mezeluri sau maioneză din comerţ. Trebuie spus că toate aceste alimente sunt procesate, iar medicii afirmă că intoleranţa pentru această substanţă este mai greu de depistat în condiţiile în care nu întotdeauna analizele medicale evidenţiază existenţa bolii.

Conform experţilor, există un set de semne şi simptome care duc în direcţia unor dereglări digestive, probleme la nivelul pielii şi afecţiuni neurologice.

Nu toate persoanele care se regăsesc în zonele acestea de boală înseamnă că au dezvoltat deja o alergie la gluten, însă posibilitatea identificării cauzelor care au dus la o stare de rău nu poate fi decât un lucru pozitiv, oferindu-ţi posibilitatea de a reveni la o stare normală de sănătate.

Printre semnele care ar trebui să te duca cu gandul la această tulburare se număra si disfuncţionalităţile digestive: constipaţie, diaree, reflux gastric sau dureri abdominale.

În unele cazuri, cei care au fost diagnosticaţi cu sindrom de colon iritabil au o formă de alergie la gluten, iar în clipa când nu mai consumă această substanţă, boala dispare cu totul.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button