Home  /  Boli   /  Află ce vitamine te ajută să scapi de migrene

Află ce vitamine te ajută să scapi de migrene

Migrena reprezintă o suferinţă cronică caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate să apară o dată sau de două ori pe an sau de mai multe ori pe lună. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot). În general sunt agravate de activitatea fizică.

Practic, este cea mai frecventă cauză pentru dureri severe de cap – aproximativ 20% dintre femei şi 6% dintre bărbaţi sunt afectaţi. Debutul este frecvent în adolescenţă sau în copilărie, întâlnită cu frecvenţă maximă la persoane între 25 şi 55 de ani. După 55 de ani frecvenţa atacurilor scade, în special la femei.

În general persoanele care suferă de această problemă au o deficienţă uşoară de vitamina D, riboflavină (vitamina B2) şi coenzima Q10 – substanţă similară vitaminelor, ce se regăseşte în fiecare celulă a organismului, utilizată pentru producerea de energie, dar şi pentru creşterea şi întreţinerea celulelor.

Specialiştii susţin că această deficienţă poate fi implicată în apariţia migrenelor, însă legătura nu este una clară, conform studiilor existente la ora actuală. Practic, sunt necesare studii suplimentare pentru a clarifica dacă un aport sporit de vitamine este eficient în cazul pacienţilor cu migrene în general sau dacă numai cei cu o deficienţă uşoară beneficiază de pe urma unor astfel de suplimente de vitamine.

Specialiştii au concluzionat în urma cercetării că fetele şi femeile tinere care sufereau de migrene aveau, la bază, o deficienţă de coenzima Q10, în timp ce la băieţii şi bărbaţii tineri ce se confruntă cu migrene au, de regulă, o lipsă de vitamina D. De ademenea, pacienţii cu migrenă cronică prezentau mai degrabă o deficienţă de coenzima Q10 şi riboflavină, comparativ cu pacienţii cu migrene episodice.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button