Semnele care te anunţă că nu consumi destule lichide
Deshidratarea apare atunci când cantitatea de apă existentă în spaţiile intracelular, interstiţial şi intravascular este mai mare decât cantitatea de apă ingerată. Pentru că suntem într-o dinamică continuă, pierdem zilnic apă atunci când respirăm, transpirăm şi urinăm.
Corpul uman are nevoie în permanenţă de fluide pentru a funcţiona corespunzător, iar dacă nu este hidratat pe întreaga perioadă a zilei, atunci vor putea fi observate câteva semne destul de evidente ale deshidratării:
Respiraţie urât mirositoare
Deşi pare ciudat, saliva are şi ea proprietăţile sale de a lupta împotriva bacteriilor. Atunci când eşti deshidratat, nivelul salivei scade, iar gura ta nu va mai fi capabilă să lupte împotriva germenilor care produc acel miros. Dacă observi că respiraţia ta are un miros ciudat, încearcă să bei cât mai multă apă.
Pofta de mâncare nejustificată
În momentul în care începi să ai pofte de mâncare, deşi ai luat o gustare recent, acesta este un semn al deshidratării. Din lipsa apei, creierul primeşte semnale cum că ai simţi nevoia de a mânca ceva şi nu de a consuma lichide.
Pierderea elasticităţii pielii
Dacă pielea de pe mână, în timp ce tragi de ea, revine la poziţia iniţială mult mai încet decât de obicei, acesta poate fi un semn al deshidratării. Din lipsa apei, pielea tinde să-şi piardă elasticitatea.