Home  /  Boli   /  Lentilele de contact pot fi un real pericol pentru sănătatea ochilor
a

Lentilele de contact pot fi un real pericol pentru sănătatea ochilor

Ştim despre lentilele de contact că reprezintă o alternativă mai bună la ochelarii de vedere. Multe femei, şi nu numai, apelează la lentilele de contact mai mult pentru înfrumuseţare. Cu ajutorul acestora işi pot schimba şi culoarea ochilor, neţinând seama că lentilele de contact reprezintă un adevărat pericol pentru privire.

Trebuie să ştiţi că aceste lentile trebuie să fie cumpărate numai pe baza de reţetă, după un consult oftalmologic. Este necesar ca acestea să fie păstrate în cele mai bune condiţii şi curăţate după fiecare utilizare.

Lentilele de contact pentru vedere pot favoriza conjuctivita, pot afecta corneea şi pot fi cauza  apariţiei unor deficienţe de vedere şi chiar orbirea.

O cercetare care a fost realizată în Israel a indicat faptul că în urma analizării a 30 de cutiuţe în care sunt păstrate lentilele de contact pe timpul nopţii s-au descoperit agenţi patogeni care provoacă infecţii ale corneei. Medicii din această ţară susţin că simptomele presupun apariţia durerilor şi a senzaţiei de arsură, roşeaţă, vedere înceţoşată şi sensibilitatea la lumină.

Trebuie să ţineţi cont de faptul că multe produse cosmetice pot interfera cu lentilele de contact şi pot cauza apariţia de alergii şi infecţii.

Se recomandă ca lentilele de contact să fie puse înainte de aplicarea machiajului şi mascara trebuie aplicată doar pe genele superioare. Specialiştii sunt de părere că folosirea dermatografului ar trebui să fie cât mai diminuată şi nu ar trebui aplicate niciodată pe mucoasa interioară a ochiului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button