Home  /  Boli   /  Procesele fascinante care se întâmplă în corpul tău atunci când alergi

Procesele fascinante care se întâmplă în corpul tău atunci când alergi

Alergatul oferă numeroase beneficii pentru organism, de la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, până la menţinerea unei greutăţi corporale optime. Practic, în culise au loc multe procese fascinante, de care poţi profita odată ce devii conştient de efectul mişcării asupra organismului tău.

Aproape fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat, poate în repetate rânduri, ca în timp ce alergă să îi vină tot soiul de idei geniale sau soluţii pentru unele probleme care în general ne crează bătăi de cap.

Practic, pe măsură ce alergi, organismul produce mai multe endorfine, care ajută la creşterea vigilenţei şi îmbunătăţesc starea de spirit. Două studii efectuate de catre specialisti au scos la iveală că pe măsură ce alergi, corpul intră într-un „val alfa”, ce induce o stare de concentrare maximă şi relaxare productivă.

Studiile au evidenţiat, astfel, că după numai 30 de minute de alergare, cogniţia şi capacitatea de rezolvare a problemelor au fost îmbunătăţite cu aproape 10%, ceea ce este cu adevărat o performanţă ce aduce beneficii vizibile.

Un alt aspect foarte interesant este transpiraţia, care nu numai că ajută la răcorirea organismului în timpul alergării, ci are şi un efect exfoliant, curăţând porii. Mulţi dintre cei care fac jogging au constatat că pielea lor a căpătat o strălucire sănătoasă, iar unii susţin că au scăpat chiar şi de acnee.

Pe lângă faptul că elimină uleiurile şi impurităţile de la nivelul pielii, transpiraţia încurajează secreţia de uleiuri benefice, menţinând porii curaţi. În plus, previne formarea pietrelor la rinichi, prin eliminarea constantă a sărurilor. Întrucât conţine peptide antimicrobiene, transpiraţia ajută la descompunerea bacteriilor rele şi a germenilor de pe suprafaţa întregului corp.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button