Home  /  Boli   /  Preparatele din soia compensează deficitul de estrogen

Preparatele din soia compensează deficitul de estrogen

Rolul estrogenului în menţinerea stării bune de sănătate a femeilor este foarte important, chiar dacă multe dintre ele nu işi dau seama de acest lucru. Funcţiile întregului organism sunt stimulate sau inhibate de către acest hormon – minune.

Specialiştii în sănătate susţin că estrogenul poate afecta chiar şi funcţiile creierului şi capacitatea de concentrare, nu doar energia şi vitalitatea femeilor.

În urma unor cercetări, specialiştii au observat că produsele alimentare care conţin soia compensează deficitul de estrogen. Astfel, soia poate menţine în acest mod sănătatea vaselor de sânge ale femeilor pentru încă cinci ani de la sosirea menopauzei, susţin cercetătorii americani.

De asemenea, specialiştii sunt de părere că datorită fitoestrogenilor conţinuţi de soia, femeile sunt puse în situaţia de a obţine o protecţie de până la şase ani de zile după menopauză. Acest lucru se petrece cu toate că nivelul de estrogen secretat de propriul lor corp se diminuează destul de mult.

Specialiştii americani au observat că soia are puterea de a compensa deficitul de estrogen şi oferă protecţie cardiovasculară împotriva aterosclerozei.

Potrivit datelor statistice, trebuie spus că riscul de ateroscleroză este cu 16% mai mic la femeile aflate la menopauză şi care consumă soia în mod frecvent. În cazul în care aceste femei prezintă deja diagnosticul de ateroscleroză, pentru 68% din ele, boala progresează mai lent.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button