Home  /  Boli   /  Spălarea picioarelor cu apă rece învinge starea de oboseală

Spălarea picioarelor cu apă rece învinge starea de oboseală

Dacă nici nu începe bine ziua că deja te gândeşti la cum să ajungi mai repede în pat, atunci cel mai probabil lipsa de energie este problema numărul unu în cazul tău. Iar moleşeala, oboseala continuă şi incapacitatea de a te concentra sunt, de  cele mai multe ori, rezultate ale unor factori de risc pe care îi putem controla prin alimentaţie dar şi prin obiceiuri mai puţin ştiute, cum este, spre exemplu, spălatul picioarelor în apă rece.

Atunci când îţi bagi picioarele în apă rece, inima ta începe să bată mai tare, tensiunea arterială creşte, iar tu ai mai multă energie şi oboseala dispare. Mai mult decât atât, datorită schimbărilor ce au loc la nivelul circulaţiei sângelui, starea ta de spirit se îmbunătăţeşte vizibi. Stresul acumulat pe parcursul zilei poate fi dat uitării în numai câteva secunde dacă îţi faci un obicei din a-ţi spăla picioarele în apă rece, de fiecare dată când pleci sau te întorci de la serviciu. Imediat după ce scoţi picioarele din apa rece, pune-ţi o pereche de şosete din bumbac.

Potrivit cercetătorilor germani, persoanele care merg mai departe şi îşi fac duş cu apă rece în fiecare zi, rareori se pricopsesc cu o răceală sezonieră, sistemul lor imunitar fiind întărit astfel.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button