Home  /  Boli   /  Şlapii purtaţi în mod constant pot crea serioase probleme de sănătate

Şlapii purtaţi în mod constant pot crea serioase probleme de sănătate

Şlapii sunt foarte comfortabili şi uşor de purtat, însă aceştia pot fi extrem de periculoşi pentru sănătate în anumite condiţii.

Purtaţi constant, aceştia pot cauza probleme labei piciorului şi dureri de spate, dar şi anumite infecţii. Conform specialiştilor, şlapii (în special cei de cauciuc) sunt extrem de dăunători. Pentru că nu susţin scobitura piciorului sunt un duşman al spatelui şi promovează o postură greşită care duce, pe termen lung, la inflamaţii şi dureri de spate şi de picioare.

De asemenea, expunerea pielii la mizerie este riscantă, însă traumele la care este supusă talpa în timpul mersului atunci când purtăm şlapi provoacă şi apariţia calusului, care duce la crăparea pielii, lucru care permite pătrunderea bacteriilor direct în piele. De asemenea, purtarea lor cauzează băşici şi bătături care cresc riscul de infecţii. Medicii recomandă să purtăm şlapi numai la plajă ori prin curte, iar în restul timpului să alegem încălţări care ofertă picioarelor suportul de care au nevoie.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button