Home  /  Boli   /  Au apărut periuţele de dinţi inteligente

Au apărut periuţele de dinţi inteligente

Încă de mici am învăţat că prevenţia este mai importantă şi mai uşoară decât tratarea unei probleme. Am auzit expresia aceasta în legătură cu multe subiecte din viaţa noastră, dar, cu siguranţă, în anumite domenii se potriveşte ca o mănuşă.

În ceea ce priveşte igiena dentară nu mai putem avem nicio scuză, deoarece, prima periuţă de dinţi inteligentă (conectată la tehnologia telefoanelor mobile inteligente şi a aplicaţiilor specifice acestora) a fost inventată şi ne poate monitoriza şi nota obiceiurile zilnice de îngrijire a danturii.

Practic periuta oferă informaţii despre obiceiurile posesorului despre îngrijirea dentară şi este menită să îmbunătăţească starea de sănătate a danturii, prin monitorizarea acestor obiceiuri şi reamintirea necesităţii lor.

Periuţa nu face singură toate aceste minuni, ci este însoţită de o aplicaţie specifică, la care va fi conectată prin Bluetooth. După conectare, fiecare spălare pe dinţi este înregistrată de către aplicaţie. Apoi, telefonul mobil ne spune dacă spălarea a fost suficient de intensă şi de lungă durată, conform recomandărilor medicale şi dacă a atins şi părţile sensibile, precum gingiile sau părţile mai greu accesibile din spatele dinţilor. Aplicaţia poate funcţiona cu mai multe periuţe de dinţi conectate simultan, astfel încât poate monitoriza, spre exemplu, obiceiurile dentare ale unei întregi familii. Periuţa, prin aplicaţia la care este conectată, ţine scorul şi oferă recompense dacă apar îmbunătăţiri ale obiceiurilor igienice dentare, pentru a încuraja atât adulţii, cât şi copiii să aibă mai multă grijă de dantura lor.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button