Home  /  Boli   /  Soia are puternice proprietăţi anti-cancer

Soia are puternice proprietăţi anti-cancer

Soia este incontestabil un aliment sănătos, care ar trebui să facă parte din dieta oricărei persoane. În soia se găsesc o mulţime de grăsimi sănătoase, fibre şi proteine. Alimentele care derivă din soia sunt substitute sănătoase pentru produsele de origine animală care conţin colesterol. Soia este bogată în substanţe nutritive sănătoase, cum ar fi vitaminele din grupul B şi acizi graşi Omega 3.

Specialiştii spun că pastăile de soia, folosite pentru obţinerea unor delicatese gustate mai ales de asiatici, tofu sau lapte de soia, au puternice proprietăţi anti-cancer, arată un nou studiu publicat de jurnalul Food Research Internaţional.

De asemenea, specialiştii au descoperit, în contextul testelor de laborator, că peptidele rămase după ce s-a extras din plantă uleiul care intră în compoziţia produsului menţionat au capacitatea de a opri evoluţia cancerului de colon, plămâni şi ficat. Se pare că acestea au un puternic efect inhibitor atunci când se găsesc în concentraţii mari.

În cadrul testelor, peptidele au oprit evoluţia cancerului de colon în proporţie de 73%, în cazul cancerului de ficat evoluţia fiind stopată cu 70%, ceea ce este cu adevărat miraculos. Efectul s-a înregistrat şi în cazul cancerului pulmonar, a cărui progresie a fost inhibată cu 68%.

Conform altor studii acelaşi efect se poate obţine şi cu un compus aflat în pieliţa strugurilor de culoare închisă, resveratrolul, mai ales în cazul cancerului mamar, acţionându-se asupra hormonului numit estrogen.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button