Home  /  Boli   /  Cafeaua poate preveni apariţia depresiei

Cafeaua poate preveni apariţia depresiei

Te-ai gândit vreodată la cana ta zilnică de cafea ca la un elixir de sănătate şi nu doar ca la o sursă de plăcere şi energie? Probabil ca nu o dată ţi-a trecut prin cap să te laşi de acest obicei,  considerat de mulţi un „viciu”, care îţi creşte tensiunea arterială, favorizează apariţia celulitei şi pe deasupra îngălbeneşte dinţii.

Cafeaua însă are şi beneficii pe care dacă le pui în balanţă cu toate celelalte neajunsuri realizezi că este o băutură care merită savurată, însă nu în exces.

Spre exemplu, femeile care consumă două sau trei ceşti cu cafea pe zi au un risc cu până la 15% mai mic de a face o depresie, potrivit concluziilor unui studiu realizat cu ajutorul a 51.000 de femei, pe parcursul a zece ani.

Experţii sunt de părere că impactul unei substanţe asupra creierului, care încetineşte activitatea celulelor nervoase şi care duce la apariţia unei stări de moleşeală, poate fi atenuat de cafeină. Iar cafeaua s-a demonstrat a fi mult mai benefică în acest sens decât ceaiul sau ciocolata, datorită conţinutului mare de cafeină.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button