Home  /  Boli   /  Consumul de apă în exces poate crea probleme de sănătate

Consumul de apă în exces poate crea probleme de sănătate

Fiind alcătuit în proporţie de 70% din apă, organismul uman este dependent de acest lichid ce stă la baza vieţii pe Terra. Medicii nutriţionişti spun că apa este un aliment indispensabil pentru buna funcţionare a organismului. Potrivit acestora, lichidul ajută la scăderea în greutate pentru că stimulează metabolismul să ardă caloriile, previne durerile de cap provocate de deshidratare, menţine pielea elastică și chiar previne infecţiile renale şi urinare.

Consumul excesiv de apă, peste doza zilnică recomandată, poate avea insă efecte neplăcute asupra organismului. Nutritioniştii sugerează că bărbaţii ar trebui să bea zilnic 2,5 litri de apă, în timp ce o femeie ar trebui să consume nu mai mult de 2 litri de apă pe zi.

Deşi un consum excesiv de apă nu îţi afectează silueta, întrucât nu aduce un aport caloric şi nici nu conţine zahăr, aşa cum se întâmplă în cazul sucurilor, hidratarea excesivă prezintă o serie de riscuri, iar în cazuri extreme, poate avea efecte letale.

În acest fel se poate ajunge la acumularea unui exces de lichid în organism, care generază stări de ameţeală şi confuzie, senzaţia de vomă şi crampe. Pentru a evita riscurile, specialiştii recomandă să bei câte puţin lichid la intervale scurte, în loc să aştepţi instalarea senzaţiei de sete, care te poate determina să consumi mai mult lichid decât ai nevoie.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button