Home  /  Boli   /  Funcţiile cardiovasculare vor putea fi reglate cu ajutorul unui nou tip de neuroni

Funcţiile cardiovasculare vor putea fi reglate cu ajutorul unui nou tip de neuroni

Oamenii de ştiinţă au realizat pe şoareci o serie de studii ce au relevat existenţa unui nou tip de neuroni care reglează funcţiile cardiovasculare, precum ritmul cardiac şi presiunea arterială.

În formarea neuronilor un rol foarte important îl joacă hormonii tiroidieni produşi de glanda tiroidă. Pacienţii care au probleme cu glanda tiroidă şi care produc prea mulţi sau prea puţini hormoni tiroidieni au un risc crescut de a dezvolta probleme celulare.

Într-o proporţie considerabilă, pacienţii care suferă de hipertiroidism sau hipotiroidism şi care nu se tratează, dezvoltă probleme cardiace. Iniţial, se credea că acesta era doar un efect direct al hormonilor asupra inimii. Cu toate acestea, un nou studiu demonstrează că hormonii tiroidieni afectează inima şi în mod indirect, prin intermediul unei populaţii de neuroni parvalbuminergici, care a fost identificată de curând.

Practic, studiul reliefează faptul că receptorii hormonilor tiroidieni sunt necesari pentru dezvoltarea acestor celule dintr-o zonă a creierului numită hipotalamusul anterior.

Descoperirea are o importanţă majoară, deoarece oferă posibilitatea de a găsi noi metode de combatere a bolilor cardiovasculare. De asemenea, specialiştii susţin că descoperirea demonstrează cât de importantă este tratarea femeilor însărcinate care suferă de hipotiroidism, din moment ce nivelul scăzut al hormonilor tiroidieni ar putea afecta producerea de neuroni în cazul fătului şi ar putea cauza probleme cardiace.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button