Home  /  Boli   /  Sportul nu te ajută să slăbeşti întotdeauna

Sportul nu te ajută să slăbeşti întotdeauna

Toată lumea ştie beneficiile pe care sportul le aduce organismului, ajutând la prevenirea bolilor, chiar şi a celor mai temute precum cancerul sau infarctul, dar în ceea ce priveşte scăderea în greutate nu prea serveşte la nimic, întrucât creşte apetitul şi prin urmare, caloriile arse prin sport sunt recuperate. În America, spre exemplu, foarte mulţi americani fac sport, dar cu toate acestea nu reuşesc să slăbească.

În urma cercetărilor, jurnaliştii au plecat de la faptul că o treime din populaţia americană este supraponderală, în pofida faptului că mai bine de 45 de milione de cetăţeni ai Statelor Unite deţin în prezet un abonament la o sala de sport. Prin urmare, mişcarea fizică, atât de promovată de medici, nu ar genera rezultatele scontate.

Specialiştii care au realizat numeroase studii pe această temă, susţin că, deşi în teorie, pentru a slăbi activitatea fizică este foarte utilă, realitatea este că are un alt efect. Practic te face să mănâci mai mult, având drept alibi dreptul la o recompensă după obositoarele sesiuni de alergare pe bandă sau bicicletă. De foarte multe ori oamenii fac o oră de alergare şi apoi o pauză la cofetărie pentru a-şi lua premiul pentru efortul făcut.

Sunt şi voci care susţin o adevărată teorie a conspiraţiei potrivit căreia lanţurile de fast food construiesc cu intenţie zone de joacă pentru copii, lângă sau în restaurantele lor, deoarece cu cât fac mai multă mişcare cu atât vor dori să mănânce mai mult.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button