Home  /  Boli   /  Munca la birou ne poate crea probleme majore de sănătate

Munca la birou ne poate crea probleme majore de sănătate

Poate să sune ca o exagerare, însă statul pe scaun la birou ore în şir te poate ucide în timp. De altfel, acest stil de viaţă modern şi nesănătos îţi creşte şansele de a suferi un infarct cu 64% şi îţi scurtează viaţa cu circa 7 ani, spun cercetătorii.

Cine lucrează, în fiecare zi la birou ar trebui să se ridice şi să se plimbe sau să stea în picioare cel puţin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.

Acesta este sfatul unui grup de cercetători care a realizat un studiu pe această temă pentru o agenţie guvernamentală britanică din domeniul sănătăţii.

Cercetarea a fost publicată în British Journal of Sports Medicine şi arată că ar trebui întrerupte perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul în picioare şi cu plimbări regulate. Pe parcursul unei zile fiecare persoană ar trebui să stea între două şi patru ore în picioare sau mergând.

Studiul a analizat datele epidemiologice internaţionale şi programele de intervenţie pentru sănătate arătând că tot mai multe cercetări leagă perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematură sau de îmbolnăvire gravă.

Specialiştii le recomandă angajatorilor să-i avertizeze pe angajaţi în legatură cu riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate lucrul prelungit în poziţia aşezat, sa încurajeze o mai bună nutriţie şi reducerea stresului şi consumului de alcool şi tutun.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button