Home  /  Boli   /  Consumul de ceapă a fost asociat cu diminuarea considerabilă a riscului de cancer

Consumul de ceapă a fost asociat cu diminuarea considerabilă a riscului de cancer

În urma unor studii, specialiştii francezi au concluzionat că ceapa (cel puţin o jumătate de ceapă crudă consumată pe zi) reducere cu cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.
De asemenea cercetătorii italieni au ajuns la aceeaşi concluzie, ceapa reducând riscul mai multor forme de cancer: oral, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal.

Beneficiile consumului de ceapă nu se opresc însă aici, deoarece aceasta ajută şi la prevenirea diabetului. Două studii independente făcute de spitalele universitare ale unor facultăţi de medicină din India arată că un consum zilnic semnificativ de ceapă crudă (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul.

Ceapa face minuni şi în cazul aterosclerozei. Un studiu preliminar realizat cu voluntari bărbaţi arată că administrarea a 50 grame de ceapă proaspată pe zi diminuează foarte mult riscul creşterii colesterolului seric, determinat de o alimentaţie cu un conţinut ridicat de grăsimi. De asemenea, consumul de ceapă previne ateroscleroza, ischemia cardiacă şi ameliorează hipertensiunea.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button