Home  /  Boli   /  Seminţele de susan tratează osteoartrita

Seminţele de susan tratează osteoartrita

Un studiu remarcabil publicat în Jurnalul International de Boli Reumatice confirmă faptul că produsele alimentare nu sunt doar alimente ci şi medicamente şi uneori chiar superioare acestora.
Iniţiatorii acestui studiu au investigat efectele suplimentare ale seminţelor de susan prin studii clinice şi a simptomelor pacienţilor cu osteoartrită la genunchi.

Osteoartrita la genunchi este o formă de boală degenerativă a articulaţiilor sau artrita degenerativă localizată în genunchi şi provoacă o varietate de simptome, inclusiv durere, edem, creşterea anormală a oaselor, pierderea mobilităţi, afectând 12,1% dintre adulţii cu vârsta de peste 60 de ani în conformitate cu statisticile osteoartritei. Terapia standard implică utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, dintre care multe au cauzat hemoragii interne şi creşterea semnificativă a riscului de mortalitate cardiacă, motiv pentru care cercetătorii au cautat „un tratament complementar pentru a reduce complicaţiile şi costurile”.

Studiul a avut cincizeci de pacienţi cu osteoartrită a genunchilor, care au fost împărţiţi în două grupuri egale: un grup de terapie căruia i s-a administrat seminte de susan, au primit 40 grame/zi seminţe de susan sub forma de pulbere, şi un grup standard de terapie cu medicamente, a primit doua doze de 500 mg de două ori pe zi de Tylenol, împreună cu 500 mg de glucozamină o dată pe zi. După două luni de tratament, 22 de pacienţi din grupul cu susan şi 23 pacienţi din grupul cu medicamente au terminat studiul.

Rezultatele tratamentului au fost cu adevarat remarcabile, existatd o diferenţă semnificativă a intensităţii durerii între cele două grupuri de tratament. Grupul care a consumat susan a înregistrat cea mai mare scădere a durerii de la 9,5 înainte de tratament la 3,5 după tratament iar grupul cu medicamente a inregistrat o scădere de la 9 înainte de tratament la 7 după tratament. Măsurători suplimentare au fost realizate cu ajutorul KOOS (Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score) şi TUG (Timed Up and Go) de testare. Ambele teste au relevat un grad similar de schimbare pozitivă atât în grupul de control cât şi în grupul de tratament, comparativ cu valoarea iniţială.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button