Home  /  Boli   /  Studiu! Durerile de oase pot declanşa depresia

Studiu! Durerile de oase pot declanşa depresia

Durerile de oase reprezintă o problemă serioasă a secolului în care trăim. Spre exemplu, numai în Statele Unite ale Americii, aproximativ 13% dintre femei și 10% dintre bărbații cu vârste de peste 60 de ani suferă de dureri de oase ce apar pe fondul osteoartritei.

Conform unui studiu realizat recent de cercetătorii americani și publicat în revista de specialitate “Journal of the American Geriatrics Society Research,” osteoartrita afectează, de asemenea, 55% dintre japonezii cu vârste de peste 40 de ani.

Osteoartrita, ce apare pe fondul inflamației articulațiilor, se manifestă prin deteriorarea țesuturilor și cartilajelor ce au rol protector. Durerile de genunchi cauzate de osteoatrită pot afecta considerabil calitatea vieții, fiind asociate apariției depresiei.

Pentru a investiga modul în care osteoartrita poate duce la apariția depresiei în rândul persoanelor ce suferă de dureri de articulații, cercetătorii și-au propus să analizeze legătură dintre aceste afecțiuni. Această este prima cercetare ce examinează durerile de genunchi ca factor declanșator al depresiei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button