Home  /  Boli   /  Colesterolul bun reduce cu până la 60% riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer

Colesterolul bun reduce cu până la 60% riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer

Există o întreagă discuţie privitoare la colesterolul rău şi colesterolul bun din organismul uman. Cert este că în urma numeroaselor studii, importanţa acestui aspect este mai mult decât considerabilă, iar stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi işi pune amprenta asupra sănătăţii organismului.

Cercetătorii au afirmat că cei care au vârsta de peste 65 de ani, care au în organism concentraţii mari de colesterol bun, au parte de o diminuare cu circa 60% a riscului de a se îmbolnăvi de Alzheimer, în comparaţie cu persoanele de aceeaşi vârstă care au concentraţii scăzute de HDL în corp.

Conform datelor unui studiu efectuat de savanţii americani, nu contează dacă voluntarii au ajuns să aibă în organism o concentraţie ridicata de HDL pe cale naturală sau prin administrarea unor medicamente.

Autorii cercetării au anunţat că descoperirea lor ar putea fi folosită ca mijloc de prevenire a declanşării maladiei Alzheimer, o afecţiune degenerativă a creierului, care este în prezent incurabilă şi care afectează mai mult de 26 de milioane de persoane.

Experţii au observat că exerciţiile fizice constante majorează valoarea HDL, aceste teste fiind realizate pe un eşantion de 1.130 de persoane cu vârste de peste 65 de ani.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button