Home  /  Boli   /  Legumele şi fructele ne influenţează starea de bine

Legumele şi fructele ne influenţează starea de bine

Rasa umană este într-o continuă evoluţie, dar cel puţin din punct de vedere al mâncării am păstrat în genele noastre reminescenţele alimentaţiei primelor antropoide, bazată pe vegetaţie. În vremurile în care primele maimuţe trăiau în Africa şi apoi în Asia, meniul lor era compus în principal din frunze, muguri, flori, rădăcini, polen, plante diverse, legume şi fructe sălbatice.

Pe atunci exista o mai mare varietate de fructe şi legume, dar treptat, prin experienţă, primii oameni au învăţat să evite acele plante, cu un gust neplăcut sau pe cele necomestibile. Paradoxal sau nu, pe măsura ce am evoluat, rolul vegetalelor în alimentaţie a scăzut tot mai mult, gama s-a restrâns, iar carnea şi alte produse au devenit esenţiale.

Toata lumea cunoaste faptul că legumele şi fructele au un rol important în alimentaţie, fiind surse de vitamina A, C, acid folic, minerale, reuşind să protejeze corpul şi să îl apere de diverse maladii.

Un studiu recent din Noua Zeelandă a constatat că un aport mai mare de legume i-a ajutat pe oameni să se simtă mult mai energici, mai calmi şi mai fericiţi, iar efectele legumelor asupra fericirii au durat pe parcursul următoarei zile.

Un alt studiu, publicat în jurnalul „Social Indicators Research”, a concluzionat că mai multe legume consumate de participanţi le-a stimulat o mai bună starea a sănătăţii mentale. Astfel, data viitoare când te simţi indispus sau trist, nu consuma dulciuri sau ronţăieli ci caută sa mănânci cât mai multe legume şi fructe.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button