Home  /  Boli   /  Ceaiul poate creşte riscul apariţiei cancerului de prostată

Ceaiul poate creşte riscul apariţiei cancerului de prostată

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu destul de interesant, în care au observat că bărbaţii care consumau şapte sau mai multe ceşti de ceai zilnic prezentau un risc de a suferi de cancer de prostată cu 50% mai mare decât bărbaţii care consumau trei ceşti de ceai zilnic sau mai puţine.

În cadrul studiului s-a urmărit starea de sănătatea a 6.000 de bărbaţi timp de nu mai puţin de patru decenii. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii care consumau cele mai mari cantităţi de ceai aveau un stil de viaţă sănătos, mulţi dintre ei abţinându-se de la consumul de alcool. Astfel, afirmă oamenii de ştiinţă, aceştia ar fi prezentat un risc mai mic de a muri din cauza unor alte cauze, ceea ce le oferea mai mult timp în care să dezvolte cancer de prostată.

Totuşi, nu se ştie dacă ceaiul în sine reprezintă un factor ce stimulează apariţia cancerului de prostată sau dacă bărbaţii care beau mult ceai tind să fie mai sănătoşi şi să trăiască mai mult timp, ajungând la vârste la care cancerul de prostată este mai des întâlnit.

De asemenea realizatorii studiului au declarat că bărbaţii studiaţi care consumau mult ceai aveau şanse mai mici să fie supraponderali şi aveau şanse mai mari de a prezenta un nivel normal al colesterolului.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button