Home  /  Boli   /  Metoda revoluţionară care ar putea stopa dezvoltarea cancerului
a

Metoda revoluţionară care ar putea stopa dezvoltarea cancerului

Cercetătorii au descoperit o metodă care ar putea revoluţiona tratarea cancerului, după ce au reuşit să inhibe dezvoltarea proteinei ce este responsabilă cu declanşarea a 30% dintre toate formele de cancer.

După cum aminteam şi mai sus până acum s-a ştiut că proteina RAS este responsabilă în mod direct de 30% dintre toate formele de cancer şi este implicată în mod indirect de dezvoltarea celorlalte boli. Timp de câteva decenii oamenii de ştiinţă au încercat să inhibe o proteină numită RAS, insă în ciuda eforturilor nu am avut parte de un progres. Dimpotrivă, aceasta a fost denumită o proteină indestructibilă.

În cele din urmă cercetătorii au descoperit o metodă prin care să „oprească” proteina RAS, folosind un medicament experimental, descoperire ce ar putea reprezenta un adevărat succes în lupta împotriva cancerului.

În mod normal, proteina RAS ajută la dezvoltarea celulelor, însă aceasta poate să cauzeze şi o creştere incontrolabilă a celulelor “mutante” sau neregulate. Ca rezultat, RAS joacă un rol important în dezvoltarea unor forme de cancer, în special cel pancreatic.

De asemenea cercetatorii au descoperit acum o altă proteină, SHP2, ce s-a dovedit a fi extrem de eficientă în inhibarea proteinei RAS.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button