Home  /  Boli   /  Află de ce copiii trebuie să doarmă în timpul zilei
a

Află de ce copiii trebuie să doarmă în timpul zilei

Somnul din timpul zilei este o necesitate la copiii de toate vârstele. Bebeluşii au mai multă nevoie de acest somn, decât la cei mari, însă nici aceştia nu trebuie să facă excepţie de la puiul de somn de după-amiază. Acesta ajută la dezvoltarea fizică şi mentală a copiilor şi are un impact puternic asupra sănătăţii.

Când copilul doarme ziua bine, are şanse mari să doarmă bine şi noaptea. Dacă, însă, somnul de zi este unul slab calitativ sau lipseşte cu totul, seara se va culca foarte obosit, din cauza producţiei de adrenalină şi de cortizol, hormonul stresului. Corpul nu are parte de relaxarea necesară şi riscăm să aibă treziri nocturne şi un somn agitat.

Când sunt mici, copiii au, de obicei, două episoade diurne de somn: unul pentru odihna creierului şi unul pentru odihna corpului. După aproximativ un an şi jumătate, copiii se mută, de obicei, la un singur somn, acesta încorporând atât odihna creierului, cât şi odihna corpului. Acest somn îi ajută să reziste fizic şi mental mai mult timp şi să nu mai fie morocănoşi spre seară.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button