Home  /  Boli   /  Află ce beneficii au greţurile din timpul sarcinii

Află ce beneficii au greţurile din timpul sarcinii

Greţurile în timpul sarcinii apar mai ales dimineaţa, datorită creşterii rapide a valorilor gonadotropinei corionice, un hormon secretat de placentă în primele trei luni de sarcină. Specialiştii spun însă că merită suferinţa prin care trec femeile gravide în primul trimestru de sarcină.
Greţurile din timpul sarcinii afectează peste trei sferturi dintre mame. Potrivit unui studiu care a centralizat datele altor zece cercetări independente, conduse de savanţi din cinci ţări, între 1992 şi 2012, greţurile în sarcină au şi beneficii. Iată care sunt acestea:

Reduce riscul unei naşteri premature

Mamele care suferă de greţuri vor fi mai puţin predispuse să nască prematur comparativ cu mamele care nu s-au confruntat cu greţuri şi ameţeli. Riscul de avort este de trei ori mai mare în rândul mamelor care nu au suferit de greţuri, comparativ cu cele care au întâmpinat astfel de dificultăţi.

Reduce riscul avortului spontan şi malformaţiilor congenitale

Potrivit unui studiului întreprins de cercetătorii, greţurile de dimineaţă pot indica faptul că micuţul din burtică este mai sănătos şi mai inteligent ca media. Mai mult, mamele care suferă de greţuri de dimineaţă sunt mult mai puţin predispuse către avort spontan decât cele care nu întâmpină astfel de probleme. În plus, scade cu 30-80% riscul bebeluşilor de a dezvolta malformaţii congenitale.

Redece riscul naşterii unor copii subponderali

O altă concluzie a studiului ne arată faptul că femeile însărcinate care suferă de greţuri şi ameţeli sunt mai puţin predispuse să nască bebeluşi subponderali sau cu o înălţime sub medie.

Femeile gravide care au peste 35 de ani care suferă de greţuri de dimineaţă, în special, par să beneficieze de ceea ce savanţii au numit „efectul de protecţie”.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button