Home  /  Boli   /  Gonoreea ar putea să devină o boală netratabilă
a

Gonoreea ar putea să devină o boală netratabilă

Specialiştii atenţionează că gonoreea ar putea să devină în curând o boală netratabila, deoarece pe lângă faptul că se dezvoltă extrem de rapid, devine din ce în ce mai rezistentă la antibiotice. O tulpină de gonoree puternic rezistentă la medicamente a fost detectată nu cu mult timp în urmă.

Aceasta tulpină este capabilă să anihileze efectele antibioticului azitromicină, care este de obicei prescris alături de un alt medicament, ceftriaxonă, în tratamentul antigonoreic. Administrarea doar unuia dintre aceste medicamente ajută bacteria care declanşează boala să dezvolte rezistenţă la tratament.

Gonoreea este cauzată de o bacterie, denumită Neisseria gonorrhoeae. Infecţia se răspândeşte prin raporturi sexuale neprotejate – vaginale, orale şi anale.

Simptome

Simptomele acestei afecţiuni sunt următoarele: eliminarea prin organele genitale a unui lichid vâscos galben-verzui, dureri la urinare şi hemoragii între două cicluri menstruale. Adeseori pacienţii nu prezintă simptome, dar pot să răspândească boala şi să infecteze, cu uşurinţă, alte persoane.

Problema cea mai gravă este că netratată, această afecţiune poate duce la infertilitate, inflamaţii în regiunea pelvină şi pot fi transmise fetuşilor în timpul sarcinilor.

Gonoreea ocupă locul al doilea în topul celor mai frecvente boli cu transmitere sexuală, iar frecvenţa de apariţie a bolii a crescut spectaculos în ultimii ani. Astfel, numărul de cazuri de gonoree a crescut cu 19% într-un singur an.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button