Home  /  Boli   /  Cartoful tratează durerile reumatice şi litiaza renală sau biliară

Cartoful tratează durerile reumatice şi litiaza renală sau biliară

Cartofii sunt printre cele mai consumate alimente din lume. Pe langă faptul că sunt hrănitori şi surse bogate de vitamine şi minerale, cartofii au şi multe calităţi terapeutice, meritându-şi, pe drept, numele de aliment-medicament.

Tratează durerile reumatice

Trebuie să ştiţi că în caz de dureri reumatice, mult mai accentuate în sezonul rece, se pot folosi cataplasme cu cartofi fierţi, calzi, cât se poate suporta. Cartofii fierţi şi zdrobiţi, puşi în tifon, se aplică pe locurile dureroase şi se fixează cu o bucată de pânză.

Experţii susţin că amidonul şi căldura din cartofi alină durerile din oase şi din muşchi.

Cartofii cruzi, daţi prin răzătoarea mare, se stropesc cu oţet cald şi apă, parţi egale, şi se aplică pe locul dureros: spate, umăr sau genunchi. În caz de durere de gât se face din nou o cataplasmă şi se fixează în jurul gâtului cu tifon sau o bucată de panză ce poate fi ţinută până dimineaţa.

Tratează litiaza renală şi biliară

De asemenea, sucul de cartofi te scapă de litiaza renală sau biliară. Doi – trei cartofi de mărime potrivită se curăţă de coajă, se spală şi se usucă într-un prosop de bucătărie, se taie mărunt, ca pentru ciorbă, şi se dau prin storcatorul de fructe. Sucul de cartofi se bea imediat după ce a fost preparat. Nu se lasă nimic pentru mai târziu.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button