Home  /  Boli   /  Apa rece are un impact negativ asupra digestiei

Apa rece are un impact negativ asupra digestiei

Este recomandat să ne hidratăm corespunzător pentru ca organismul nostru să funcţioneze la capacitate maximă, însă dacă veţi consuma băuturi mai reci, despre care credeţi că vă răcoreşte vara, în realitate, există studii ştiinţifice care indică faptul că vă faceţi mult rău. Apa foarte rece nu face bine organismului. Există câteva motive pentru a renunţa la gheaţa din apa pe care ai vrea să o consumi.

Medicii sunt de părere că efectele pot să varieze de la un om la altul, însă apa rece s-a dovedit că are un impact negativ asupra digestiei. În China, medicina tradiţională atrage atenţia că în cazul în care vei consuma apă rece în timpul sau după masă, atunci toate grăsimile se vor solidifica, aşa că alimentele se vor digera mult mai greu.

Trebuie spus că băuturile reci provoacă ingustarea vaselor de sânge, iar asta împiedică digestia. Ca atare, corpul uman nu mai descompune şi nu mai este capabil să absoarbă nutrienţii din alimentele consumate, aşa că işi va irosi energia pentru a regla cât de cât temperatura sa de bază.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button