Home  /  Boli   /  Tratamentul cu ultrasunete care vindecă cancerul la prostată
a

Tratamentul cu ultrasunete care vindecă cancerul la prostată

Din păcate cancerul de prostată a devenit din ce în ce mai prezent în ultimii ani. Din fericire , însă, nici stiinţa nu stă pe loc, ci din contra, evoluează de la an la an, de la lună la lună, ajutând bolnavii în lupta lor pentru vindecare. Cancerul la prostată este cel mai comun tip de cancer la bărbaţi, însă mulţi dintre aceştia preferă să nu facă tratament, din cauza efectelor adverse.

Bărbaţii care suferă de cancer la prostată ar putea fi supuşi unui tratament cu ultrasunete, care are o şansă de reuşită de aproximativ 90%, neavand efecte adverse, deoarece terapia ţinteşte doar tumorile şi nu afectează ţesuturile sănătoase mai mult decât tratamentul obişnuit, prin radioterapie.

Această nouă procedură, numită High-intensity focused ultrasound (HIFU), este deja folosită în spitalele şi clinicile private din Marea Britanie. Prin HIFU, se tratează jumătatea bolnavă a prostatei.

Practic, prin această nouă procedură revoluţionară, o undă sonoră este concentrată pe o suprafaţă a prostatei egală cu un bob de orez. Unda încălzeşte ţesutul la 80 de grade Celsius şi îl face să vibreze, distrugând celulele contaminate. Metoda este puţin invazivă, iar în maximum 24 de ore, pacientul poate fi externat.

Noua metodă poate fi folosită nu doar pentru vindecarea cancerului, ci şi pentru depistarea acestuia sau a altor boli, cum ar fi impotenţa.

În prezent, radioterapia vindecă total numai jumătate dintre cazurile de cancer la prostată. În cazul testelor cu ultrasunete, doar patru dintre cei 41 de subiecţi au ajuns să sufere de impotenţă, la un an de la încheierea tratamentului. Iar, în total, 95% dintre bărbaţi au scăpat complet de cancer.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button