Home  /  Boli   /  Cum puteţi preveni cancerul ovarian

Cum puteţi preveni cancerul ovarian

Cancerul ovarian este o tumoare malignă care se dezvoltă în ovare. Ca şi alte forme ale cancerului, cancerul ovarian este o boală grea şi periculoasă. Din pacate, potrivit estimărilor actuale, în fiecare an, în lume, de cancer ovarian se îmbolnăvesc mai mult de 200.000 de femei.

Pe lângă ecografiile regulate, care iţi dau siguranţa ca ovarele tale sunt în regulă, mai sunt câteva lucruri simple pe care le poţi face pentru a preveni cancerul ovarian sau măcar pentru a-l depista în faze incipiente.

Iată trei aspecte importante care trebuie să le iei în considerare pentru a evita orice risc:

Nu ezita să mergi la ginecolog în mod regulat

Doctorul ginecolog, în afara faptului că te va examina, ar trebui să te întrebe de istoria medicală a familiei tale, fiindcă femeile care au cazuri de cancer în rândul rudelor apropiate sunt mai predispuse la boală. Câteva teste de sânge nu strică.

Ascultă de semnalele pe care ţi le oferă corpul

Simptomele cancerului ovarian seamănă adesea cu durerile de burtă. Dacă te simţi în mod regulat balonată, ai dureri în zona pelviană şi iţi este foarte greu să treci peste perioada menstruaţiei, trebuie să te gândeşti că s-ar putea să fie ceva în neregulă cu ovarele tale şi ca este cazul să faci un control.

Anticoncepţionale reprezintă o soluţie 

Riscul instalării cancerului ovarian scade considerabil după utilizarea acestor pastile. Cu cât se află mai des la ovulaţie pe durata vieţii, cu atât o femeie are un risc mai mare de a face cancer ovarian, iar pastilele contraceptive controlează acest proces, aşa că scad şi riscul dezvoltării cancerului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button