Home  /  Boli   /  Bolile genitale care nu prezintă simptome
a

Bolile genitale care nu prezintă simptome

Zona genitală este una foarte sensibilă si există numeroase infecţii sau boli care pot aparea, indiferent dacă s-a început viaţa sexuală sau nu. Există câteva dintre acestea care nu au simptome:

Virusul HPV

Virusul Papulloma este principala cauză a apariţiei cancerului de col, iar sângerările anormale după un contact sexual sau secreţia albicioasă sunt nişte semne alarmante. De asemenea, inceperea vieţii sexuale de la o vârstă fragedă, contactele sexuale neprotejate, numarul mare de parteneri şi igiena genitală precară, toate favorizează apariţia acestei infecţii.

Candidoza

Toţi avem ciuperca Candica Albicanis în organism, însă atunci când flora şi mucoasa se modifică, la unele persoane se dezvoltă mai mult şi va necesita un tratament lung, iar partea cea mai rea este că multe femei pot fi bolnave fară să ştie acest lucru.

Vaginoza bacteriană

Bacteria Gardnellera vaginalis este cauza vaginozei bacteriene, de la care şi partenerul tău va avea de suferit dacă nu se depistează boala. Însă, uneori excesul de igienă poate duce la dezvoltarea ei mai mult decât trebuie, în mod normal, PH-ul acid al vaginului nu ar permite acest lucru.

Endometrioza

Simplele dureri de burtă sau crampe pe care le ai atunci când eşti în perioada menstruaţiei sunt ignorate de fiecare femeie, însă din nefericire aceleaşi simptome le dă şi edometrioza, o boală de care suferă trei din zece femei şi care este cauzată de apariţia unor tumori benigne în ţesutul uterin.

Vaginitele

Chlamydia trachomatis este de vină şi nu trebuie ignorată, deoarece duce la inflamarea pelvină sau mai rău, la sterilitate. Aceasta infecţie este cea mai des întâlnită boală cu transmitere sexuală, care se ia printr-un contact sexual neprotejat.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button