Home  /  Boli   /  O nouă speranţă pentru bolnavii de cancer la prostată

O nouă speranţă pentru bolnavii de cancer la prostată

Cercetători şi oamenii de ştiinţă testează în prezent o nouă tehnică de a învinge cancerul de prostată, care implică inţeparea celulelor canceroase cu ace fierbinţi. Tehnica, ce presupune folosirea unor ace ce nu au mai mult de 2 mm în diametru, nu lezează în nici un fel celulele sănătoase. În plus, spre deosebire de alte tratamente, nu are ca efect secundar incontinenţa şi impotenţa.

Din păcate cancerul de prostată este cel mai întâlnit în rândul bărbaţilor, unul din patru suferinzi de cancer având tumori la nivelul prostatei.

Această tehnică a mai fost folosită experimental în cazul cancerului mamar şi al rinichilor. În prezent procedura este testată datorită a 60 de bărbaţi voluntari cu cancer de prostată în stadiu incipient.

Carnea de peşte preparată la temperaturi mari prezintă riscuri

Un aspect interesant este faptul că printre cauzele apariţiei cancerului de prostată se numară şi consumul de carne albă de peşte, gatită la temperaturi înalte, după cum spun specialiştii. S-a stabilit că o cantitate mare de peşte alb (două sau mai multe porţii pe săpatămână), gătită la temperaturi înalte, dublează riscul apariţiei bolii. În schimb alte tipuri de peşte, precum sardinele, gătite la temperaturi joase, au chiar rol preventiv în ceea ce priveşte aceeaşi boală.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button