Home  /  Boli   /  Beneficiile balneofiziokinetoterapiei pentru pacienţii cu scolioza

Beneficiile balneofiziokinetoterapiei pentru pacienţii cu scolioza

Scolioza reprezinta deviatia patologica laterala a coloanei vertebrale. Este localizata in special la nivelul coloanei dorsale. Ea poate avea o singura curbura pe toata lungimea coloanei sau poate fi localizata regional.

Poate fi vorba de o scolioza functionala, care nu este structurala ci o simpla atitudine scoliotica. Aceasta se datoreaza unei pozitii incorecte a trunchiului sau inclinarii bazinului ca urmare a scurtarii unui membru inferior ( in luxatia congenitala de sold sau piciorul plat unilateral )

Scolioza structurala este scolioza care are o cauza osoasa. Apar modificari ale cutiei toracice care influenteaza negativ functiile de baza ale organismului: aparatul cardio-vascular si respirator.

Scolioza idiopatica apare la fete si este o forma grava. Nu i se cunoaste cauza. Scolioza idiopatica evolueaza negativ numai in perioada de crestere osoasa, dupa care se stabilizeaza.

Scolioza dureroasa

Formele de scolioza mentionate mai sus, cand ating un anumit prag de dezvoltare, induc anumite modificari in constitutia coloanei vertebrale care pot produce dureri mai mici sau chiar foarte mari si deranjante. In fazele mai avansate scolioza se combina si cu modificari degenerative de tip polidiscopatie sau de tip spondilozic.

Kinetoterapia aplicata in cazul scoliozei are urmatoarele obiective:

– asuplizarea coloanei vertebrale – include exercitii de mobilizare a coloanei vertebrale si a musculaturii paravertebrale

– intarirea musculaturii paravertebrale

– educarea posturala

Deoarece scolioza reprezinta o problema foarte importanta de sanatate prin toate implicatiile pe care le poate avea in viata dumneavoastra, recomandam celor ce va confruntati cu aceasta problema sa nu amanati si sa nu intarziati nici o zi in a trata cu toata seriozitatea aceasta afectiune si complicatiile ei posibile.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button