Home  /  Boli   /  Evitaţi spălarea excesivă a feţei

Evitaţi spălarea excesivă a feţei

Este important să aveţi grijă de pielea voastră. Dacă vă îngrijiţi pielea zilnic şi o curăţaţi corect, celulele vechi şi particulele de murdărie de pe suprafaţa tenului sunt eliminate şi nu mai aveţi nevoie să cumpăraţi articole scumpe pentru tratamentul anumitor afecţiuni care pot fi provocate de aceşti factori.

Spalarea cu apă a pielii este cea mai simplă metodă de ingrijire a feţei, însă aceasta trebuie să fie realizată corect, deoarece în caz contrar pot să apară anumite probleme nedorite – inflamaţii, iritaţii, uscarea acesteia sau producerea excesivă de sebum.

Deşi este uşor de realizat, spălarea feţei în mod frecvent poate duce la apariţia unor iritaţii şi inflamaţii pe suprafaţa pielii, cât şi la agravarea acneei. Este recomandat ca faţa să nu fie spălată de prea multe ori pe zi. De asemenea este bine să ştiţi ce tip de ten aveţi – normal, gras, uscat sau cu acnee. Dacă aveţi pielea normală vă puteţi spăla cu apă de două ori pe zi, cu apă rece şi cu un sapun blând pentru faţă, pentru a îndepărta impurităţile. Dacă aveţi tenul gras trebuie să vă trataţi pielea cu mai multă atenţie decât în cazul unui ten normal, deoarece acumularea de murdărie în porii pielii se face mai rapid. Şi la tenul gras este recomandat să vă spălaţi cu apă de două ori pe zi (dimineaţa şi după-amiază sau dimineaţa şi înainte de culcare), însă cu un săpun special pentru tenul gras. Dacă aveţi pielea uscată nu uitaţi că spălatul cu apă în exces vă poate afecta mult fata, va usuca şi mai mult pielea şi astfel ea se crapă uşor şi se exfoliază. Pentru tenul uscat este bine să vă spălaţi cu apă rece dimineaţa şi să nu folosiţi nici un fel de demachiant, doar seara înainte de a merge la culcare vă puteţi curăţa pielea cu ajutorul unui demachiant delicat şi de calitate. În cazul în care suferiţi de acnee este necesar să vă spălaţi cu prudenţă pielea feţei, pentru a nu vă irita şi provoca inflamaţii în plus.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button