Home  /  Boli   /  Copii obezi pot fi trataţi cu ajutorul kinetoterapiei

Copii obezi pot fi trataţi cu ajutorul kinetoterapiei

Tratată cu prea puţină atenţie, greutatea excesivă a copilului trebuie să fie un prim semnal de alarmă pentru părinţi. Studiile demostrează că, obezitatea copilului trebuie tratată cu foarte mare atenţie, fiind un semnal de alarmă asupra sănătăţii copilului.

Obezitatea este o afecţiune caracterizată prin creşterea greutăţii corporale peste medie, prin depozitarea în exces a ţesutului adipos, fiind una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă societatea modernă. Principalele cauze care determină obezitatea sunt legate de factorii de mediu, factorii genetici, factorii hormonali şi metabolici dar şi de cei psihologici.

Copiii, spre deosebire de adulţi, au nevoie de un surplus de nutrienţi şi de calorii care să le alimenteze creşterea şi dezvoltarea. Atunci când consumă caloriile de care au nevoie pentru desfăşurarea activităţilor zilnice, pentru creştere şi pentru metabolism, ei acumulează kilograme necesare creşterii. Însă, atunci când micuţii consumă mai multe calorii decât au nevoie pentru a creşte, ei încep să acumuleze kilograme în plus. Obezitatea în copilărie sau adolescenţă măreşte riscul unei sănătăţi precare la maturitate, indiferent dacă adultul este obez sau nu. Este important să se identifice obezitatea şi să se acţioneze cât mai repede pentru înlăturarea ei înainte de a se ajunge la maturitate.

Din fericire există tratamente pentru aceasta problemă întâlnită din ce in ce mai des in zilele noastre. Una din aceste metode este tratamentul kinetic adecvat, având un rol important în optimizarea stării de sănătate şi aducerea sau menţinerea organismului la greutatea ideală, prin efectuarea unor exerciţii fizice care vor duce la pierderea în greutate.

Principalele obiective ale kinetoterapiei la copii obezi sunt reprezentate de:

* Creşterea capacităţii de efort a organismului;
* Scăderea greutăţii corporale spre o greutate corporală cat mai aproape de normal;
* Tonifierea organismului , în special a musculaturii abdominale;
* Îmbunătăţirea respiraţiei şi mărirea ventilaţiei pulmonare;
* Îmbunătăţirea stării fizice şi psihice;
* Prevenirea hipotoniei gastrice şi intestinale;
* Prevenirea instalării altor afecţiuni generate de obezitate;
* Înlăturarea afecţiunilor asociate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button