Home  /  Boli   /  Chirurgia oro-maxilo-facială – implantul dentar

Chirurgia oro-maxilo-facială – implantul dentar

Chirurgia oro-maxilo-facială este ramura medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticul şi
tratamentul afecţiunilor localizate în sfera oro-maxilo-faciala care necesită preponderent intervenţii
chirurgicale. Intervenţiile chirurgicale sunt făcute de către medicul specialist – chirurg oro-maxilo-facial.Medicul chirurg oro-maxilo-facial tratează de la afecţiunea unui dinte ce prezintă la apex un chist până la tumori maligne.

Implantul dentar oferă un aspect estetic deosebit, îmbunătățește aspectul fizic și stima de sine, confortul și sănătatea dentară, evitând anumite boli care se pot declanşa din cauza danturii stricate şi cariate. Implantul dentar are avantajul că poate rezista perioade foarte mari de timp, în unele cazuri toată viața.

Implantul dentar se realizeză cu ajutorul unui şurub cu rol de rădăcină artificială a dintelui lipsă. După ce implantul este bine integrat în osul maxilar, deasupra lui se fixează un bont metalic pe care va fi sprijinită coroana ce va înlocui dintele lipsă. Pentru realizarea unui implant dentar pacientul trebuie să urmeze anumiți pași. În primul rând se face studiul clinic al pacientului și se stabilește dacă este apt pentru procedura implantului dentar.

Perioada de realizare a implantului dentar poate decurge timp de 3-6 luni, depinzând de vârsta pacientului și de calitatea osului maxilar în care sunt introduse rădăcinile artificiale. Toată operațiunea este făcută sub anestezie, iar implantul dentar nu este dureros.

Implantul dentar poate fi o operație mult mai ușoară decât o extracție dentară. Rata de succes a implantului dentar fiind de peste 90%.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button