Home  /  Boli   /  Bolile de rinichi la copii
a

Bolile de rinichi la copii

Bolile rinichilor apar la copii din cauza dezvoltării incorecte a acestui organ (malformaţiilor), a moştenirii genetice (boli ereditare) sau a infecţiilor şi patologiilor care le afectează buna funcţionare. Multe dintre bolile renale pot fi diagnosticate încă de dinainte ca bebeluşul să se nască, în timpul testelor prenatale, iar cea mai mare parte dintre ele este tratabilă.

Cei mai întâlniţi factori de risc ale bolilor de rinichi la copii sunt: predispoziţia genetică, deshidratarea puternică în mai multe rânduri, inflamaţii la nivelul gleznelor sau a labei piciorului, febră nejustificată, dureri în timpul urinării, culoare ciudată a urinei, dureri în partea inferioară a abdomenului dar şi probleme legate de supraponderalitate sau obezitate.

Boli care pot determina afecţiuni ale rinichilor

Copilul poate să fie expus riscului de a avea boli de rinichi dacă a fost născut prematur sau dacă are o tulburare în creştere. De asemenea în cazul în care copilul are diabet, o carenţă de vitamina D în organism sau se confruntă cu creşterea presiunii arteriale este expus, din nou, riscului de a face boli de rinichi.

Simptomele în bolile de rinichi la copii pot fi următoarele: hipertensiune, febra, creşterea frecvenţei în urinare, sânge în urină şi chiar urinare în pat pe timpul nopţii.

În cazul copiilor, două simptome importante în diagnostic sunt presiunea arterială şi măsurarea parametrilor de creştere. Dacă un copil are o presiune arterială crescută este un semn important pentru evaluarea rinichilor. În acelaşi timp, copiii cu boli cronice de rinichi au adesea deficienţe de creştere.

Dificultăţi ale copiiilor cu boli de rinichi

Dacă din nefericire un copil este diagnosticat cu o boală de rinichi, poate întâmpina o serie de probleme adiacente. Este foarte important, în primul rând, ca medicul să recomande parinţilor să aibă o atenţie sporită la regimul alimentar al copilului.

Pe langă problemele de sănătate, copilul se poate confrunta cu probleme de socializare în rândul copiilor, având în vedere ca, din cauza bolii, poate lipsi de multe ori de la scoală sau de la activităţile extraşcolare.

Copiii care se confruntă cu probleme de creştere, pot să-şi piardă încrederea în sine având în vedere că sunt mai mici decât copiii de vârsta lor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button