Home  /  Boli   /  Atenţie! Hemoroizii nu se pot vindeca nici cu plante, nici cu creme

Atenţie! Hemoroizii nu se pot vindeca nici cu plante, nici cu creme

Hemoroizii sunt întradevar o problemă pentru persoanele în cauză, reprezentând un disconfort destul de mare, iar dacă aceştia nu sunt trataţi sau sunt trataţi de către neprofesionişti, problemele se pot agrava semnificativ. Aceste vene dilatate de la nivelul rectului inferior şi anusului nu pot dispărea cu ajutorul unor unguente sau sub aşa-zisă acţiune miraculoasă a unor plante, avertizează specialiştii, îngrijoraţi că marea majoritate a pacienţilor ajung la ei atunci când boală hemoroidală s-a complicat.

Tratamentele naturiste este reprezentate de o paletă largă de plante medicinale, fără însă a avea nişte studii ştiinţifice care să certifice efectele acestora. Avem însă certitudinea, după studierea amănunţită a bolii hemoroidale, că niciun tratament administrat local şi niciun tratament înghiţit nu pot vindecă această afecţiune. Pot doar ameliora simptomatologia, lucru care îi poate bucură pe pacienţi pe moment, dar care îi va întrista mai târziu. Boală îşi vede mai departe de evoluţie, apar complicaţii şi, deseori, recidive chiar după ce intervenim profesionist.

Medicii mai atrag atenţia asupra faptului ca de cele mai multe ori aceste tratamente naturiste sunt indicate de persoane fără o pregătire medicală minimală sau sunt pur şi simplu găsite pe internet şi cumpărate, fapt ce poate întârzia diagnosticul şi tratamentul unei boli mult mai grave, dar care la debut poate avea o simptomatologie asemănătoare hemoroizilor, aici fiind vorba de cancerul de colon.

Cât despre leacurile naturiste care fac mai mult rău decât bine, doctorii plasează pe lista celor de evitat neapărat spânzul şi tătăneasă, care sunt ierburi periculoase dacă sunt folosite pentru tratarea hemorozilor.

Specialistii recomanda pacientilor sa mearga urgent într-un cabinet de proctologie pentru un diagnostic precis şi nu ieşiţi din cuvântul medicului că să nu ajungeţi la complicaţii.

De asemenea, toate remediile naturiste recomandate pe internet, dar şi pseudoconsulturile făcute în farmacii sau în cabinetele unor medici care nu au pregătire în proctologie nu fac altceva decât să înrăutăţească starea celor care suferă de hemoroizi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button