Home  /  Boli   /  Ce să mănânci pentru a-ţi proteja colonul?

Ce să mănânci pentru a-ţi proteja colonul?

Toţi nutriţioniştii recomandă ca în fiecare zi să consumaţi fructe, legume, cereale integrale. Dar ce vă faceţi dacă un fruct superb are peste 40 de aditivi, care cresc riscul de apariţie a cancerului de colon? Sau dacă vegetalele nu vă oferă proteine de calitate care refac toate structurile organismului?

Tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi contabilitatea a ceea ce mâncaţi zilnic şi să aveţi grijă să aplicaţi regula diversităţii. Nutriţioniştii vă recomandă să consumaţi peste 30 de tipuri de alimente într-o săptămână, deci ţineţi-le socoteala.

Dacă rezultă că în 7 zile aţi consumat doar cartofi, cafea, carne, pâine, lapte, ouă, salată şi mere e rău. De ce e rău? Deoarece repetarea aceloraşi alimente înseamnă acumularea aceloraşi produşi rezultaţi din digestie şi a aceloraşi aditivi. În al doilea rând, aveţi grijă să consumaţi măcar săptămânal cereale integrale sub formă de muesli, paste integrale, pâine integrală, orez.

Conţin cele mai multe fibre, care protejează colonul în sensul că absorb produşii nocivi din digestie şi nu îi lasă să stea în contact cu mucoasa intestinelor. În plus, favorizează elimiarea rapidă a scaunului. În al treilea rând, dacă vă delectaţi la un grătar (cu porc, vită, oaie, peşte), preparaţi şi o salată mare de varză crudă sau murată în sare.

Sau consumaţi alături de friptură muştar – dar natural nu cu aditivi, coloranţi şi făină de grâu (cum sunt majoritatea sortimentelor). Varza şi muştarul conţin compuşi cu sulf care intervin în procesul de detoxifiere, în faza a doua.

În această fază, organismul trebuie să distrugă metaboliţii intermediari rezultaţi din digestia cărnii, care sunt mai periculoşi decât carnea în sine. Şi o va face cu ajutorul produşilor din varză, muştar, conopidă, gulie, broccoli, rucolla.

În al patrulea rând, mâncaţi frecvent orice fel de vegetale, pentru fibrele pe care le conţin şi orice fel de fructe autohtone de preferinţă. Astfel, veţi acumula 30-40 de grame de fibre pe zi, cantitatea optimă pentru protecţia colonului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button