Home  /  Boli   /  Greşeli care ne pot îmbolnăvi pe timp de vară

Greşeli care ne pot îmbolnăvi pe timp de vară

Fiind un anotimp foarte călduros, vara alimentele se pot altera foarte repede iar acest lucru ne poate îmbolnăvi .

Spală fructele, chiar şi pe cele care urmează să le decojeşti

Trebuie să speli avocado-ul, castraveţii, pepenii, chiar dacă ii decojeşti. Cuţitul de decojit poate avea bacterii precum E-coli şi le transferă în fructul pe care îl decojeşti, plus că inevitabil se pot transfera bacterii de pe coajă pe mâini şi apoi pe miez şi astfel ne putem îmbolnăvi.

Nu lăsa alimentele să se marineze pe masă

Orice alimente care stă în caldură de peste 30 de grade pot dezvolta bacterii foarte rapid, chiar dacă multe dintre substanţele în care se pune carnea la marinat conţin acizi care omoară bacteriile. Lasă alimentele să se marineze în frigider astfel încat să nu se altereze.
Nu lăsa alimentele să se dezgheţe pe masă

Mulţi dintre noi lăsăm alimentele să se dezgheţe afară , însă nu trebuie să uităm rapiditatea cu care se înmulţesc bacteriile pe timp de vară. Acestea se pot multiplica într-un ritm alarmant, de la câteva bacterii la un trilion în numai 24 de ore. Astfel cel mai sigur este să dezgheţi alimntele în frigider, sau să le laşi peste noapte, în cuptorul cu microunde sau într-un vas plin cu apă rece, care trebuie schimbată de câteva ori, până alimentele se dezgheaţă total.

Ai grijă cum speli carnea înainte să o pui pe grătar

Apa în care speli carnea se poate împrăştia pe masă, prosop, tacâmuri şi, odată cu ea, germenii precum salmonela. Astfel că, spălatul necorespunzător creşte riscul contaminării tuturor alimentelor şi suprafeţelor din apropiere.

Carnea trebuie verificată înainte de a o lua de pe grătar

Deşi esti îndemnat să crezi că ştii când să iei carnea de pe grătar, este recomandat să o încerci mai întai, deoarece la suprafată poate fi bine făcută, însă pe interior poate fi încă crudă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button