Home  /  Boli   /  Beneficiile înotului pentru copilul tău

Beneficiile înotului pentru copilul tău

Înotul este un sport complet şi foarte benefic pentru sănătate. Acesta poate fi practicat la orice vârstă şi chiar este indicat să ne invatăm copii să înoate, deoarece prezintă nenumarate avantaje cum ar fi: tonifică muşchii fesieri şi pectorali, coapsele şi gambele şi are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului. De asemenea creşte mobilitatea şi rezistenţa organismului la efort, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină se reglează tensiunea şi scade riscul unor boli cardiovasculare.

Vârsta la care ne putem înscrie copiii la înot

Este recomandat să-i familiarizaţi pe cei mici cu înotul la vârste cât mai mici, 3-4 ani. Copilaşii sunt obişnuiţi încă din perioada intrauterină cu mişcările de bază ale înotului, astfel pot deprinde cu uşurinţă mişcări mult mai elaborate, când încep să meargă la cursuri de înot

În cazul în care copilului îi este teamă de apă, îl putem ajuta să treacă peste această problemă prin începerea cursurilor de înot la o vârstă mică. Dacă se observă persistenţa reţinerii copilului de a intra în contact cu apa, părintele poate să intre primul în apă, urmând ca micuţul să i se alăture.

Cel mai indicat este ca cei mici să înveţe să înoate într-un spaţiu restrâns, precum bazinul sau piscina. Dacă nu aveţi în oraş aşa ceva, îi puteţi învăţa pe copii să înoate la mare, în concediu.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button