Home  /  Boli   /  Stiaţi că masajul ameliorează simptomele sindromului premenstrual?

Stiaţi că masajul ameliorează simptomele sindromului premenstrual?

Aproximativ trei sferturi dintre femei prezintă una sau mai multe tulburari de ordin fizic şi emoţional în perioada ciclului menstrual. Află cum te poate ajuta masajul să elimini disconfortul resimţit în aceste zile.

Femeile care manifestă simptome de sindrom premenstrual, cum ar fi iritabilitate, dureri de cap, anxietate şi crestere în greutate, au resimţit o ameliorare semnificativă în urma şedintelor de masaj efectuate cu regularitate, conform specialiştilor. Aceştia au facut un studiu în care au fost selectate douazeci şi patru de femei cu vârste cuprinse între 19 şi 45 ani cu tulburare premenstruală de tip disforic, cu o formă severă de disconfort premenstrual. Acestea au fost distribuite în mod aleatoriu la un grup de terapie prin masaj sau la un grup de relaxare. Celor din grupul de terapie prin masaj li s-au efectuat de doua ori pe săptămână şedinte de masaj cu durata de 30 de minute, timp de cinci săptămâni. Şedinţele au început într-o săptămână premenstruală pentru a se stabili o valoare de referinţă. Concluziile studiului au aratat că femeile din grupul cu tratament prin masaj au prezentat o diminuare a anxietăţii si depresiei şi o reducere semnificativă a durerii percepute. Cercetatorii au afirmat că studiile viitoare s-ar putea concentra asupra efectelor unui program de tratament prin masaj de durată mai lungă.

Astfel în urma acestui studia cercetatorii au demonstrat că tratamentul prin masaj poate contitui un ajutor eficient pe termen lung pentru reducerea durerii şi a retenţiei de lichide şi pe termen scurt pentru diminuarea anxietăţii şi îmbunătăţirea stării de dispoziţie la femeile cu tulburare premenstruală de tip disforic. Datorită acestor constatări se estimează că beneficiile tratamentului prin masaj se va generaliza şi la femeile cu sindrom premenstrual de intensitate mai redusă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button