Home  /  Boli   /  Semnele care ne îndeamnă să mergem de urgenţă la ginecolog

Semnele care ne îndeamnă să mergem de urgenţă la ginecolog

Ciclul menstrual care vine uneori neregulat sau infecțiile care apar ocazional sunt printre problemele ginecologice care nu reprezintă motive de îngrijorare. În schimb, secreția anormală și sângerările neregulate pot prevesti cancerul, iar durerile pelviene insistente pot fi un semn de sarcină extrauterină. Este recomandat să mergi la medicul ginecolog dacă vă confruntaţi cu una din problemele enumerate mai jos.

Sângerări vaginale

Singurele sângerari normale sunt cele din timpul ciclului menstrual, în rest este cu totul anormal să vezi picături de sânge pe lenjerie. Aşadar dacă ai observat sângerări anormale este bine să mergi de urgenţă la medic, deoarece pot să fie cauzate de numeroase afecţiuni genitale.

Secreţii vaginale anormale

Scurgerile vaginale în anumite cantităţi sunt normale la femeile sănătoase, aceasta fiind modalitatea vaginului de a se curăţa singur şi de a menţine o stare de echilibru. Acest lichid secretat are un miros discret, nicidecum neplăcut, o consistenţă lăptoasă şi o culoare alb-tulbure sau transparentă. În momentul în care se usucă pe lenjerie capătă o nuanţă gălbuie. Cantitatea secretată variază în funcţie de ciclul menstrual şi de la femeie la femeie. Însă, daca observi secreţii vaginale abundente însoţite de miros neplăcut, cu o consistenţă neobişnuită (grunjoasă, brânzoasă) şi culoare gri-albicioasă sau alb-verzuie trebuie să te prezinţi cât mai repede la un consult.

Mâncărime vaginală

Mâncărimile supărătoare în zona genitală repreyintă un semnal de alarmă, astfel că nu amâna vizita la medic. Acestea pot să aibă cauze multiple de la substanţe chimice iritante la infecţii vaginale sau alergie la latexul din prezervativ.

Durere în zona ovarelor

Durerile pot semnala o răceală la ovare, cum mai este numită anexita în popor. Anexita sau răceala la ovare este o boală inflamatorie pelvină care presupune inflamarea organelor din pelvis.

Durere la contact sau în timpul actului sexual

Este anormal să ai dureri atunci când atingi zona genitală. Negii genitali (Papilloma virus), candidoza sau tricomoniaza sunt doar câteva dintre posibilele boli care pot să cauzeze simptomele supărătoare cu care te confrunţi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button