Home  /  Boli   /  5 exerciţii pentru o sănătate de fier!

5 exerciţii pentru o sănătate de fier!

Este important să mergi la sală, pentru a face exerciţii fizice atât de importante pentru sănătatea noastră, dar mai multe beneficii are mişcarea în aer liber. În sala de sport ai în general toate condiţiile, însă fiind închis între patru pereţi, aerul de acolo este mai rarefiat şi astfel nu îţi oxigenează creierul atât de bine încât oganismul să funcţioneze la capacitate maximă.

Descoperă câteva activităţi cardio în aer liber care te vor face să te simţi mult mai bine, renunţând cel puţin pentru o perioadă la sală.

Alergaţi

Alergatul este unul din cele mai recomandate exerciţii cardio pe care le poţi face. Poţi alerga aproape oriunde, dar cel mai indicat este să alergi prin parc sau, eventual, dacă există posibilitatea, prin pădure sau prin locurile special amenajate pe lânga acestea. Este indicat să alergi de cel puţin două ori pe săptămână timp de minim 30 de minute. Este şi mai distractiv şi antrenant să-ţi iei un prieten la alergat cu tine.

Drumeţiile la munte

Poate cel mai indicat loc unde să te relaxezi, să alergi şi să te umpli de energie este la munte. Aerul curat de munte este extraordinar pentru organism, iar drumeţiile pe o potecă ascunsă sau alergatul de care ai nevoie pentru tonifierea muşchilor îţi vor creşte rezistenţa la efort. Aşadar, când ai un weekend liber, profită şi da o fuga la munte!

Urcaţi şi coborâţi scările

Sunt zile în care nu avem chef nici de sală nici de alte activităţi fizice, însă nu trebuie să abandonăm lupta cu noi înşine. Un exerciţiu simplu, dar cu un efect benefic asupra sănătăţii noastre îl reprezintă urcatul şi coborâtul scărilor. Acest lucru îl putem face aproape oriunde găsim scări, în parc sau în blocul în care locuim.

Practică un sport de echipă cu prietenii

Dacă îţi place fotbalul, baschetul sau oricare alt sport de echipa, află că acestea sunt o variantă de antrenamente cardio eficiente şi pe deasupra distractive. Aceste sporturi te solicită intens câteva zeci de minute bune.

Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă, dupa cum bine ştiţi, modelează muşchii şi arde caloriile, fiind asemenea unei serii de exerciţii cardio. Este de ajuns să ieşi la o plimbare seara sau dimineaţa, şi te vei elibera de stresul acumulat peste zi, astfel încât să ai şi un somn odihnitor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button