Home  /  Boli   /  Somnul – remediul perfect pentru stress

Somnul – remediul perfect pentru stress

Una din problemele cu care se confruntă din ce în ce mai mult omul modern este stresul, iar acesta alterează calitatea somnului. Fără un somn odihnitor, întregul echilibru psihofiziologic al organismului este perturbat. Iată în continuare câteva consideraţii referitoare la somn, precum şi anumite sfaturi pentru un somn sănătos.

  1. Somnul este un fenomen fiziologic care permite minţii, creierului şi celorlalte organe să se odihnească timp de câteva ore. În timpul somnului profund fără vise mintea se resoarbe în sursa ei.
  2. Somnul este tonicul naturii. O viaţă sănătoasă nu poate fi concepută fara el. Cu cât somnul este mai odihnitor, cu atât mai sănătos este omul.
  3. Un bărbăt nu ar trebui să doarmă mai mult de şase ore. O femeie poate să doarmă şapte ore. În schimb, copiii mici au nevoie de mai mult somn (până la zece ore).
  4. Culcaţi-vă în fiecare seara la aceeaşi oră. În timpul nopţii, purtaţi haine cât mai lejere. Nu vă acoperiţi cu pături sau haine groase.
  5. Nu dormiţi niciodată pe spate. Culcaţi-vă pe partea stângă. Această poziţie nu afectează inima, aşa cum se credea.
  6. Inainte de culcare, beţi o ceaşcă de lapte fierbinte.
  7. Foarte important! Nu dormiţi în camere neaerisite.

Napoleon Bonaparte spunea ca omul nu are nevoie de mai mult de şase ore de somn. Somnul excesiv face organismul letargic.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button