Home  /  Chirurgie reconstructivă

Chirurgie plastică și reconstructivă

Chirurgia plastică este ramura specializată a chirurgiei care se ocupă cu repararea deformațiilor și corectarea deficitelor funcționale. Rareori o operație din această disciplină nu implică și o componentă estetică, totuși trebuie făcută diferența între chirurgia estetică și cea reparatorie sau reconstructivă: chirurgia reconstructivă încearcă să refacă până la normal, iar chirurgia estetică încearcă să depășească (să îmbunătățească) normalul. Această diferență se reflectă și în plan financiar, operațiile estetice se fac contra cost (chiar și în spitalele de stat, deoarece asigurările de sănătate nu acoperă acest tip de intervenții).

Dorința de a îmbunătăți aspectul facial, al corpului și construirea aspectului tânăr sunt scopurile care au făcut din chirurgia plastică estetică și reparatorie unul dintre cele mai provocatoare domenii ale medicinii.

Pacientul trebuie să înțeleagă că rezultatul oricărei intervenții chirurgicale este în relație directă cu indicația operatorie, cu tehnica și materialele utilizate, dar si cu măsura în care pacientul respectă indicațiile pre și post operatorii. Succesul final depinde în mare măsură și de particularitățile individuale. Procedurile specifice chirurgiei estetice și plastice sunt adaptate special fiecărui pacient în clinica noastră.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button