Home  /  Boli   /  Află cum poţi menţine temperatura ridicată în casă iarna

Află cum poţi menţine temperatura ridicată în casă iarna

Iarna este din ce în ce mai aproape, astfel că, ar fi bine să te asiguri din timp că ai o casă călduroasă şi confortabilă în sezonul rece. Iată câteva trucuri accesibile care te vor ajuta să menţii caldura în casă, fără costuri suplimentare.

Nu bloca caloriferele

În primul rând, ai grijă ca obiectele mari de mobilier să nu blocheze caloriferul. Aceasta ar putea fi cauză pentru care temperatura camerei este mai scăzută decât ar trebui. Dacă şi tu te regăseşti în această situaţie, atunci ar trebui sa iei în calcul o rearanjare a camerei.

Foloseşte draperiile

Ar putea părea surprinzător, dar draperiile au un rol foarte important în ceea ce priveşte temperatura dintr-o cameră. Sunt utile pentru un somn odihnitor, însă reprezintă soluţia excelentă pentru a păstra temperatura ridicată într-o cameră. Practic, pe timpul zilei trebuie să laşi soarele să intre în cameră, iar odată cu venirea serii să le tragi. Ele vor acţiona ca un strat care izolează termic camera.

Alege covoare de calitate

Cea mai bună soluţie pentru a aduce câteva grade în plus în cameră este o selecţie atentă de covoare de calitate şi practice care vor acţiona, la fel ca în cazul draperiilor, ca un strat de izolare foarte eficient.

Atenţie la modul cum foloseşti instalaţia de încălzire

Specialiştii ne sfătuiesc ca centrala termică să fie setată prin termostat la o temperatură optimă, nu prea ridicată, astfel încât aceasta să nu meargă aproape încontinuu pentru a ţine temperatura la nivelul ridicat, setat de tine. Ţine minte că temperatura ideala în casă pe timp de iarnă este de 22-23 de grade celsius. Totodată este indicat să opreşti căldura atunci când pleci de acasă, mai ales pe perioade mai lungi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button